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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  30/06/2021
Data da última atualização:  30/06/2021
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BEVILAQUA, J. R.; RODRIGUEZ, M. K.; MACIEL, G. S.; VERGANI, G. B.; FONSECA, J. F. da; OLIVEIRA, M. E. F.
Afiliação:  JÚLIA RIBEIRO BEVILAQUA, UNESP - Jaboticabal, SP, Brazil; MARIANA KAKO RODRIGUEZ, UNESP - Jaboticabal, SP, Brazil; GIOVANNA SERPA MACIEL, UNESP - Jaboticabal, SP, Brazil; GABRIEL BRUN VERGANI, UNESP - Jaboticabal, SP, Brazil; JEFERSON FERREIRA DA FONSECA, CNPC; MARIA EMILIA FRANCO OLIVEIRA, UNESP - Jaboticabal, SP, Brazil.
Título:  Correlations between biometrics parameteres and vascularization of corpora lutea and serum progesterone concentration in superovulated sheep.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Animal Reproduction, v. 17, n. 3, 2020. Edição dos Abstracts of the 34nd Annual Meeting of the Brazilian Embryo Technology Society (SBTE), 2020 (online).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In vivo embryo production performs an important role in small ruminants, however the efficiency of this biotechnology has high variability. In this context, the occurrence of luteal dysfunction is exacerbated in superovulated females (Rodriguez et al., 2015) and it is an unwanted response wich may be related to low embryo production. Thus, it is possible to highlight the need to expand knowledge related to the corpora lutea functionality, as well as determinative tools for ultrasound diagnosis. The aim of this study was to test correlations between biometric variables, luteal vascularization and serum progesterone concentrations. In conclusion, luteal vascularization is an indicative of corpus luteum functionality in superovulated ewes.
Palavras-Chave:  Folliculogenesis.
Thesaurus Nal:  Animal reproduction; Corpus luteum; Ewes; Oogenesis; Sheep; Superovulation.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/224198/1/CNPC-2021-Art-20.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC39795 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  22/07/2014
Data da última atualização:  23/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BURITI, F. C. A.; FREITAS, S. C. de; EGITO, A. S. do; SANTOS, K. M. O. dos.
Afiliação:  FLÁVIA C. A. BURITI, UEPB; SIDINEA CORDEIRO DE FREITAS, CTAA; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CNPC.
Título:  Effects of tropical fruit pulps and partially hydrolysed galactomannan from Caesalpinia pulcherrima seeds on the dietary fibre content, probiotic viability, texture and sensory features of goat dairy beverages.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  LWT - Food Science and Technology, v. 59, n. 1, p. 196-203, Nov. 2014.
DOI:  10.1016/j.lwt.2014.04.022
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The use of cheese whey and probiotic cultures in the production of dairy beverages has been highly attractive; nonetheless, whey-based goat beverages tend to be poor and watery when compared to fermented milks. The addition of fruits and fibre ingredients might improve texture and mouthfeel of this kind of product. Fermented whey-based goat beverages prepared using Streptococcus thermophilus TA-40 as starter culture, with added guava or soursop pulps, and with or without addition of partially hydrolysed galactomannan from Caesalpinia pulcherrima seeds (PHGM), showed to be good vehicles for Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12 and Lactobacillus rhamnosus Lr-32, maintaining their viability above 7 log CFU/ml during 21 days. PHGM increased the dietary fibre content and enhanced the instrumental texture and sensory features of both guava and soursop dairy beverages, especially texture, appearance, and overall acceptability. The PHGM might be recommended to improve nutritional and sensory quality of fermented probiotic beverages produced with goat milk and cheese whey.
Palavras-Chave:  Absolute viscosity; Alimento funcional probiótico; Dietary fibres; Enzima hidrolisada; Enzima hidrolizada; Fibra dietética; Flamboyant-mirim; Flamboyanzinho; Food ingredient; Fruit pulps; Galactomanana; Galactomannan; Milk goat; Potential dietary fiber.
Thesagro:  Caprino; Goma; Leite de cabra; Polissacarídeo; Polpa de fruta; Produto derivado do leite; Queijo; Soro de leite; Viscosidade.
Thesaurus NAL:  Bifidobacterium; Caesalpinia pulcherrima; Cheese whey; Enzymatic hydrolysis; Galactomannans; Goat cheese; Goats; Polysaccharides; Probiotics; Viscosity; Whey.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110124/1/2014-056.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC28133 - 1UPCAP - DD
CTAA12351 - 1UPCAP - PP2014/0562014.00056
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